De Rug Reset Therapie gaat op zoek naar de verstorende factor in spieren, banden, bindweefsel, littekens en ademhaling. Vervolgens krijgt het lichaam een reset om de balans te herstellen. Als je lichaam weer in balans is, dan is het klaar voor training.

06 55 13 10 71 Wagenweg 1, 1145 PW Katwoude Haringburgwal 6, 1141 AT Monnickendam Bekijk hier onze openingstijden
Volg ons op Social Media
Image Alt

Rug Reset Therapie

Lage rugpijn

05

Jij hebt periodes van lage rugpijn. Ondanks alle goede bedoelingen zijn de resultaten van andere therapieën niet afdoende gebleken. Jij bent een periode pijnvrij, maar plotseling is die lage rugpijn er weer. Net nu jij in training bent voor die hardloop wedstrijd of die uitdagende toertocht op de racefiets. Misschien ben je wel begonnen in het fitnesscentrum om fit te zijn voor de zomer.

Pijnperiodes

Niet kunnen sporten

Teleurstellingen

Geen leuke activiteiten met het gezin

Wat gebeurt er eigenlijk?

Er is een continu proces van informatie uitwisseling tussen lichaam en hersenen. Zo weten jouw hersenen waar jij je bevindt in de omgeving. Op deze wijze kan het anticiperen op al je bewegingen en houdingen. Dus een slechte communicatie heeft een negatieve invloed op je sportprestaties.

Denk eens aan die zwakke enkel die je al een paar keer hebt verzwikt. Je gaat weer starten met hardlopen en na verloop van tijd krijg je last van je knie, heup of onderrug. De signalen vanuit jouw enkel zijn niet optimaal, dus compenseert je lichaam dit elders. Door de hoge belasting krijg je pijnklachten in je onderrug. Eigenlijk heb je helemaal geen lage rugklachten, maar een enkelprobleem.

De Rug Reset Therapie gaat verder waar andere therapieën te oppervlakkig blijven. Het hele lichaam wordt gecheckt om de verstorende factor op te sporen. Met speciale behandeltechnieken wordt het lichaam gecorrigeerd.  

Wat kun je verwachten?

De therapie wordt gestart met de Rug Check om te bepalen waar de disbalans in je lichaam zit. Vervolgens zal in een aantal sessies deze disbalans worden gereset. Een reset zorgt ervoor dat de communicatie tussen het lichaam en de hersenen weer optimaal verloopt. Met eenvoudige oefeningen ga je in de tussenliggende dagen deze reset inslijpen.
Ben je pijnvrij en werkt het lichaam weer optimaal, dan kun je het sterke rug programma volgen. Dit trainingsprogramma dat niet alleen je rug sterk maakt, maar al je bewegingsketens. Als wij klaar zijn dan:

Ga je weer fijn sporten

Kun je er weer helemaal zijn voor je gezin

Hoef je niet bang te zijn om niet te kunnen werken

Geeft het rust in je hoofd

Maak een afspraak
of neem contact op voor vragen

Ik heb nog niet eerder meegemaakt dat een fysiotherapeut zoveel van mij wilde weten. Het draaide echt om mij en mijn klachten. Met de Rug Reset Scan heb ik meer inzicht gekregen in het bewegen van mijn lichaam. Ik weet nu dat de lage rugpijn, nekpijn en pijn in mijn heup met elkaar te maken hebben. Met de Rug Reset Therapie heeft Mark mij pijnvrij gekregen. Nu maak ik weer mijn wandelingen van 10 km.

Trudy

Ik had een gratis adviesgesprek aangevraagd vanwege lage rugpijn tijdens het buikspierkwartier. In dit gesprek kwam mijn keizersnede ter sprake. Mark vroeg of ik daar pijn had, wat klopte. Ik ben in behandeling gegaan en al na de eerste behandeling voelde het anders. Ik voelde meer spanning in mijn buikspieren. Na enkele behandelingen mocht ik weer bepaalde buikspieroefeningen doen. Inmiddels train ik pijnvrij en met veel plezier mijn buik.

Ellen

Ik heb al jaren periodes met lage rugpijn en ook daarnaast ook urineverlies met hardlopen en springen. Na een tip om eens bij Mark te gaan praten heb ik de stoute schoenen aangetrokken. Na het gratis adviesgesprek wist het zeker. Dit is anders. Mark kijkt heel anders naar mijn klachten en heeft een geloofwaardig verhaal. Mijn klachten hadden te maken met mijn bekken. Ik ben pijnvrij, heb geen urineverlies meer en ik kan weer genieten van een rondje hardlopen.