De Rug Reset Therapie gaat op zoek naar de verstorende factor in spieren, banden, bindweefsel, littekens en ademhaling. Vervolgens krijgt het lichaam een reset om de balans te herstellen. Als je lichaam weer in balans is, dan is het klaar voor training.

06 55 13 10 71 Wagenweg 1, 1145 PW Katwoude Haringburgwal 6, 1141 AT Monnickendam Bekijk hier onze openingstijden
Volg ons op Social Media
Image Alt

Over mij

Ik ben Mark Huele

05

Een gedreven, enthousiaste en gemotiveerde fysiotherapeut die waardevol wil 
zijn voor patiënten. Ik ben iemand die het lichaam ziet als één geheel. Alles is 
met elkaar verbonden. Anders kijken en denken, leidt tot anders behandelen.
Vanuit mijn eigen ervaring weet ik hoe het is om rugpijn te hebben en welke 
impact dit heeft op je “sportieve” leven. Ook ik heb jaren lang van alles geprobeerd. Nu fiets ik, wandel en doe krachttraining. Daarnaast geef wekelijks pilates en core powertraining. Je vult vooraf een vragenlijst in. Aan de hand daarvan wordt er dieper op zaken ingegaan. Vervolgens wordt er een tijdslijn gemaakt van blessures, ongevallen, operaties, enz. om inzicht te verkregen over hoe je rugpijn zich door de jaren heen heeft kunnen ontwikkelen. Ook is het belangrijk hoe jij er mee om gaat en wat dit met jou doet. En natuurlijk is het ook belangrijk om te weten wat jou doel of doelen zijn. Je wilt tenslotte weten of dit haalbaar is.

Voor je lichaam zorgen is een investering.

Je krijgt er iets voor terug dat onbetaalbaar is.

Waarom anders?

In mijn praktijk zie ik vaak patiënten die elders fysiotherapie, mensendieck of chiropractie hebben gehad. Regelmatig hoor ik hen zeggen dat er niet verder werd gekeken dan het lichaamsdeel waar de pijn zat of dat ze alleen maar oefeningen moeten doen. Ook opmerkingen als “Je moet er mee leren leven” of “We kunnen eventueel een pijnblokkade zetten” is een veel gehoorde opmerking. Ik vind dit wat kort door de bocht en daardoor ben ik mijn patiënten anders gaan behandelen. 

Ik bekijk het lichaam vanuit een integraal perspectief. Het lichaam bestaat niet uit losse onderdelen, maar is een geheel van samenwerkende systemen. Wij zijn tenslotte uit één cel ontstaan. Alles is dus verbonden. Ik ben daardoor de nieuwe inzichten in de anatomie gaan omarmen en de hierbij passende therapieën gaan integreren in mijn denk en behandelwijze. 

Meestal zit de oorzaak van de pijn niet op de plaats van de pijn, maar komt het ergens anders in het lichaam vandaan. Pijn is een perceptie van onze hersenen, een waarschuwingssignaal. De klacht (disbalans) is al langer aanwezig. Door in te zoomen en uit te zoomen ontrafeld zich het probleem. Nu kan er gericht worden behandeld met een goed resultaat.

Wat doe ik anders?

Ik vind het belangrijk om te weten wie er voor mij zit. Wat is het verhaal van deze persoon. Vanuit daar ga ik verder en dat zal voor een deel op de behandelbank gebeuren. Ik geef simpele effectieve opdrachten mee en zodra de balans herstelt is kan het lichaam getraind worden. Alles voor een optimaal en blijvend resultaat.